top of page
309043490_10229419183530567_4951311527075036246_n.jpg

Λίγα λόγια για την ιδρύτρια της Έξυπνης Ανάπτυξης...

Η ιδρύτρια του Franchise της "Έξυπνης Ανάπτυξης", κυρία Χριστίνα Λέτσιου, είναι ειδική παιδαγωγός (επιπέδου master) για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας καθώς και αναγνωρισμένη Εκπαιδευτής Ενηλίκων, εγγεγραμμένη στο Μητρώο Επιμελητηρίου Κοζάνης. Ταυτοχρόνως, μετρά πολλά έτη εμπειρίας στο χώρο της εκπαίδευσης.

 

Η μελέτη της με τίτλο «Η δραματική τέχνη ως μέσο διαπολιτισμικής εκπαίδευσης: μια εμπειρική έρευνα σε νηπιαγωγείο» κατατάχθηκε από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στην «Γκρίζα Βιβλιογραφία», η οποία εντάσσεται από την UNESCO στην κατηγορία των συγγραμμάτων τα οποία περιέχουν πληροφορίες σημαντικές για τους ερευνητές, γιατί συχνά έχουν πρωτότυπο χαρακτήρα, ενώ γίνεται σημαντική προσπάθεια παγκοσμίως για να αυξηθεί η προσβασιμότητα σε αυτά. Επιπροσθέτως, μεταξύ άλλων, έχει συμμετάσχει στο πρόγραμμα "Womentors" του Ιδρύματος Λαμπράκη, υπό την αιγίδα της Π.τ.Δ., κυρίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

 

Η εξειδίκευσή της σε σταθμισμένα εργαλεία που αφορούν στην ειδική αγωγή είναι πρωτοπόρα και πολυεπίπεδη. Ενδεικτικά αναφέρεται η πιστοποίησή της από το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου ως χορηγήτρια του MathPro-S Test. Τέλος, όσον αφορά στις ικανότητές της στην επιχειρηματικότητα, ενδεικτικά αναφέρεται η συμμετοχή της στο Συνέδριο με τίτλο "Θεραπεύω και Επιχειρώ".

 

Όραμά της η δημιουργία ενός δικτύου λειτουργικού και αποδοτικού για τις ανάγκες των μαθητών, με σκοπό την όσο το δυνατόν ουσιαστικότερη εκπαίδευση, η οποία εξελίσσεται αέναα όπως και η κοινωνία που μας περιβάλλει. Προς αυτή την κατεύθυνση εργάζεται αδιάκοπα μαζί με μια ομάδα έμπειρων εκπαιδευτικών και θεραπευτών. Μέσω του εκπαιδευτικού υλικού και των προγραμμάτων πρόληψης και ανάπτυξης δεξιοτήτων, τα οποία και επιμελείται, επιτυγχάνει τους στόχους της οι οποίοι βασίζονται στο τρίπτυχο γνώσεις, δεξιότητες, στάσεις.

 

Σύντομος χαιρετισμός της κυρίας Λέτσιου:

 

Αγαπητοί γονείς, συνεργάτες και φίλοι,

 

Σας καλωσορίζω στον κόσμο της "Έξυπνης Ανάπτυξης". Τα Κέντρα Μελέτης και Ειδικών Θεραπειών μας ειδικεύονται στη μελέτη των σχολικών μαθημάτων με σκοπό την ομαλή εισαγωγή των παιδιών σε επιπλέον δεξιότητες που αποτελούν απαραίτητα εργαλεία και εφόδια για την κοινωνικοποίησή τους. Επίσης, τα ειδικά σεμινάρια για τους γονείς (ομάδες γονέων), έχουν τη δυνατότητα να σφυρηλατήσουν μια ομαλή σχέση μεταξύ γονέων, παιδιών και σχολείου.

 

Τα Κέντρα μας στελεχώνονται από προσωπικό εξειδικευμένο στην ατομική και συλλογική ανάπτυξη του παιδιού. Ξεκινήσαμε την πορεία μας το 2012. Σήμερα, μέσω της αλυσίδας μας (Franchise), λειτουργούν καταστήματα σε διάφορα σημεία της Αττικής αλλά και ολόκληρης της χώρας. Οι χώροι των Κέντρων μας είναι ειδικά διαμορφωμένοι για να προσφέρουν άνεση, ευελιξία και ασφάλεια σε κάθε παιδί.

 

Σε μία εποχή όπου η ανάπτυξη και η πρόοδος περνάει από κρίσιμα αναπτυξιακά στάδια για τα οποία όλοι χρειαζόμαστε βοήθεια, το οικογενειακό και κοινωνικό μας περιβάλλον παρόλο που έχει τη διάθεση να προσφέρει αυτή τη βοήθεια, τις περισσότερες φορές δεν έχει ούτε το χρόνο, ούτε τη γνώση να υποστηρίξει αυτή την προσπάθεια. Τα Κέντρα της "Έξυπνης Ανάπτυξης" είναι εδώ για να συμπληρώσουν αυτό το κενό ώστε τα παιδιά να αποκτήσουν τα απαραίτητα εφόδια για να έχουν επιτυχίες σε όλους τους τομείς της ζωή τους (σχολικές, κοινωνικές, επαγγελματικές, φιλικές κλπ.).

 

«Όλες οι μάχες κερδίζονται ή χάνονται πριν το παιδί αρχίσει τη συστηματική του εκπαίδευση στο σχολείο». Τα Κέντρα Μελέτης και Ειδικών Θεραπειών "Έξυπνη Ανάπτυξη" παρέχουν όλο το εκπαιδευτικό υλικό ώστε να δομηθούν τα θεμέλια της επιτυχίας.

 

Δε ξεχνάμε ότι το οικογενειακό περιβάλλον είναι ένα δυναμικό σύστημα που οι γονείς με την κατάλληλη γνώση και καθοδήγηση μπορούν να δώσουν μεγάλη ώθηση σε κάθε πτυχή της ζωής του παιδιού. Γι' αυτό είμαστε δίπλα σας με τις ομάδες γονέων. Λειτουργούμε με επαγγελματισμό και σεβασμό απέναντι σε βασικές αξίες όπως η ποιότητα, η καινοτομία και η αξιοπιστία.

 

Οι κοινωνικές δομές αλλάζουν με γρήγορους ρυθμούς και ο καταιγισμός των πληροφοριών που δεχόμαστε πολλές φορές κάνει τους ανθρώπους διστακτικούς για να προχωρήσουν στο επόμενο βήμα. Κρατάμε θωρακισμένη την ομάδα της "Έξυπνης Ανάπτυξης" ώστε να παρακολουθεί τις τελευταίες εξελίξεις και έρευνες, φιλτράροντας κάθε νέα πληροφορία και κάνοντας τη διαλογή αυτών με κριτική ματιά. Προσωπικό μου όραμα είναι να καταφέρουμε να προσελκύσουμε όσα περισσότερα παιδιά είναι δυνατόν κάτω από την ομπρέλα μιας τέτοιας ομάδας, ούτως ώστε να τα εξοπλίσουμε με τα απαραίτητα εφόδια για τη μετέπειτα ζωή τους.

 

Στόχος μας είναι μέσα από τις υπηρεσίες και τα προγράμματα που παρέχονται από τα Κέντρα Μελέτης και Ειδικών Θεραπειών μας να έχουμε ευτυχισμένα παιδιά, παιδιά με χαμόγελο, παιδιά αυτάρκη και με κριτική σκέψη, που πορεύονται με επιτυχίες στη ζωή τους και αντιμετωπίζουν με αισιοδοξία και δύναμη κάθε δυσκολία που παρουσιάζεται στο δρόμο τους.

 

Ευχαριστούμε θερμά που όλο και περισσότεροι γονείς εμπιστεύονται την "Έξυπνη Ανάπτυξη". Οι επιτυχίες και τα χαμόγελα των μαθητών μας αποτελούν την κινητήρια δύναμη για να συνεχίσουμε να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας, στο μέγιστο των δυνατοτήτων μας.

 

Περιηγηθείτε στην ιστοσελίδα μας για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες για τα προγράμματά μας και τον τρόπο λειτουργίας μας...

 

Με εκτίμηση,

 

                        

Xριστίνα Λέτσιου

Ειδική Παιδαγωγός

Ιδρύτρια της "Έξυπνης Ανάπτηξης"

bottom of page